Viivästyskorkolaskuri

Viivästyskorkolaskurilla selvität kuinka paljon korkoa muodostuu, jos lasku maksetaan esimerkiksi viikon myöhässä.

Viivästyskorkolaskuri

%

Viivästyskorko on , kun maksu on viivästynyt päivää.


Maksuton lainan kilpailutus: Omalaina.fi

Viivästyskorkolaskurin käyttö

Syötä viivästyskorkolaskurille korkoprosentti, päivämäärä (esim. laskun eräpäivän jälkinen päivä) josta aloitetaan laskeminen sekä päivämäärä milloin summa saadaan maksettua.

Mikäli et tiedä sovellettavaa viivästyskorkoprosenttia, voit tarkistaa vahvistetut viivästyskorkoprosentit Suomen Pankin verkkosivuilta.

Viivästyskorko

Viivästyskorko on korko, jota velallinen joutuu suorittamaan maksun suorituksen viipyessä yli sopimuksen edellyttämän ajankohdan. Nykyisin viivästyskoron määrä on 7 prosenttiyksikköä korkeampi kuin Euroopan keskuspankin puolivuosittain määrittämä viitekorko (laki 340/2002).

Viivästyskoron maksamisen alkamispäivä on eräpäivää seuraava päivä sellaisille maksuille, joille eräpäivä on määrätty. Jos eräpäivää ei ole määrätty sitovasti, koron maksu alkaa 30 päivän kuluttua velkojan laskun lähettämispäivästä tai rahamäärän vaatimispäivästä.

Korkolain mukaisten viivästyskorkojen laskennassa käytetään todellisen koron laskentatapaa. Todelliseen korkoon lasketaan todellinen lukumäärä korkopäiviä. Näin ollen yksi karkausvuoden korkopäivä 1/366 tuottaa vuosikorkoa vähemmän kuin muiden vuosien korkopäivät 1/365.

Lähteet ja lisätietoa
  1. Wikipedia: viivästyskorko
  2. Wikipedia: vuosikoronlaskutapa

Sinua saattaisi kiinnostaa myös